måndag 25 augusti 2014

Äppelmusten är klar...






Det blev 6 liter färdig äppelmust på egna äpplen från trädgården



Som smakar alldeles ljuvligt gott...




Enkelt att skala med en äppelsvarv som även kärnar ur äpplena. Skiva ner dem till små bitar (beroende på hur stor öppning din behållare har...)Jag valde min damejeanne.Häll på vatten blandat med vinsyra och natriumbensoat.




Låt stå i 5 dygn men skaka om emellanåt...



Sila av musten och ge den ett hastigt uppkok med den mängd socker du önskar. Jag valde väldigt lite,mest för att få bort lite beskhet...

Drick och njut av din hemmagjorda must!

Vi valde att dricka vår på glasverandan...

Ha det fint,
Kram
Ann



3 kommentarer:

Jenny Åberg sa...

Verkar jättegott!!! Kanske något för våra skruttiga äpplen...
Kram!
Mittlifjennyaberg.blogspot.se

Paulina och jag sa...

Ja du måste prova Jenny :-))
Lycka till! Kram
Ann

Nässelblom och choklad sa...

Vad god äppeldrycken ser ut. Vad kul att göra egen sådan. Bilderna är så fina! /Eva