måndag 13 februari 2017

Hermans lada


Ja nu är alltså namnet på ladan officiellt. Hermans lada. Visst är det fint :-)Väggarna i ateljén har fått puts. Med mjuka rundade hörn precis enligt mina önskningar. Nu ska bara färgen bestämmas...Taket ska målas, kakel ska in i köksdelen och köket ska sättas in. 


Där borta ska köket vara. 


Där mot trappan (upp till logen ) ska en hel glasvägg i industristil upp med skjutdörrar. Trappan och dörrarna ska laseras med en "drivvedsfärg" och betongolvet ska oljas in. Toaletten borta till höger kommer att få träpanel för att vi vill få in lite varmare känsla bland betong och glasvägg. 

Logen ska bara få el nu och ett fönsterparti till i ena gaveln som vetter bort mot dammen. När vi isolerade däruppe kände vi att vi måste ha utsikten fri åt det hållet ( tur att vi inte satt igen gaveln än!)

För dig som inte vet så var det just Herman som byggde den gamla ladan som vi rev i maj förra året då den var i så dåligt skick att det inte gick att renovera upp den. Det var en ovanligt vacker lada men utan underhåll och kärlek blev den näst intill farlig för oss att använda, då den var murken på så murken och knäade på tre ställen, för att inte tala om konstnaden att restaurera den. 
Vi ville ha ett garage, en verkstadsdel att arbeta i ( vi är ju inte helt klara med boningshuset än) och en ateljé/butik för mig att tillverka mina linneprodukter i. 

Men så växte idéerna fram om vad vi mer kunde använda ladan till. Bröllopsfester kom först. Sedan kom andra event som konserter upp i tanken och där är vi alltså nu. Vi befinner oss mitt i det roliga planerandet av allt detta just nu. 

Mer om det snart igen!
Kramen från mig,
Ann


Inga kommentarer: