torsdag 24 juli 2014

Alternativa badrum...


En del av er har kanske redan läst om vårt badrum, men det finns nya som är intresserade så det får bli en uppdatering...
Du finner alla före och efterbilder under flikerna SIDOR/BADRUMMET om du vill kika närmare!


 Att göra badrum och kök vet vi alla att det kan bli väldigt dyrt.
När vi gjorde vårt badrum på ovanvåningen ville vi göra det i tidstypiskt stil som passar huset.
Efter noggrant letande fann vi golvklinkers hos Acorn and Lilac i Göteborg som vi valde att lägga i ett diagonalt mönster i sann sekelskiftesstil. Det blev självklart ingen billig affär eftersom vårt badrum är enormt stort men det var det enda vi kände passade in här i vårt 1800-tals hus...
Vi valde att sätta en bröstpanel i pärlspont och en tapet ovanför för att få den gamla stilen helt och fullt ut. Vi har även gått in för att måla all pärlspont (och övriga trädetaljer) med linoljefärg eftersom huset alltid har målats i dessa naturliga och miljövänliga färger.

Men så får man ju blanda in lite fynd som balanserar upp allt det som kostat lite så efter en del letande fann jag detta skåp för bara ett par hundralappar, målade om det och satte in ett nytt handfat i det som vi köpte på en utförsäljning. Spegeln fyndade jag också på en utförsäljning och lampan dealade vi till oss ett bättre pris på där vi köpt det mesta i färg och tapeter.
Här på lilla toaletten ( den har vi byggt ny i gästrummet) på nedervåningen byggde vi ett skåp till ett handfat som vi löpte på Blocket. Vi valde att använda samma stil här på både golv och tapeter men dessa klinkers är något mindre än i badrummet. Handfatet som är från 1920 låg kvar i sin originalförpackning och mannen som sålde det fann det på vinden i sitt hus som han just hade köpt!

Så mitt tips till dig som vill ha en variant av lågbudget eller en blandning är att ha lite tålamod och leta efter alternativa lösningar! Det finns så mycket man kan göra med en billig peng och vill man då släppa in lite nyare och dyrare material så kan det bli en väldigt fin mix.

Hoppas att du blivit inspirerad till ditt eventuella nya badrum :-)

Kram från mig!
Ann
6 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Fina badrum ni gjort! Passar så bra i ert hus, kram Suss

Merete - Lys lilla sa...

Et baderom helt utenom det vanlige og for et fantastisk rom. En inspirasjonskilde får vi nå skal renovere vårt gamle sommerhus :-) Merete-smil

Unknown sa...

Hej fina Merete! Tusen tack för dina fina ord! Vad roligt att du blev inspirerad :-) Du får visa resultatet! Klem

Unknown sa...

Tack snälla fina Du Suss! Kram!

Anonym sa...

Jättefint! Och tack för att du tar upp budget/kostnad för, som här, badrumsrenovering, ofta låter det som att pengar växer på träd! De flesta behöver snegla på plånboken, speciellt om man har hus i behov av mycket.

Anne

Unknown sa...

Hej Anne! Vad roligt att du blir inspirerad och kanske fick lite tips :-)
Tack för att du lämnade din kommentar hos mig :-)