tisdag 22 juli 2014

Äppelträd och smultron...Vi har planterat vårt allra första gemensamma träd - ett äppelträd!

Det finns många gamla äppelträd i vår trädgård men de är inte av den ätbara sorten utan passar bättre att användas till mos och pajer.

När vi hade trädgårdsmästaren här för lite konsultation trodde hon inte att de skulle klara sig så väldigt många år till så jag insisterade på att vi skulle plantera ett eget träd som kan ge oss ordentligt med frukt om sisådär ...15 år kanske...(?)

Vi valde en frisk syrlig sort med lite "bett" i som heter Amorosa.
Som tips gav hon oss att sätta smultron som en marktäckare under trädet men inte en som revar sig utan en som växer till sig på plats så att säga. Risken är annars att vi har smultron i gräsmattan där vi inte vill ha dem.               Smultron är en vacker och välsmakande marktäckare som inte stjäl så mycket näring!

Inte mig emot eftersom jag älskar smultron men finner inte särskilt många längre ute i markerna.
Det är ju underbart för Lille A när han kommer på besök oxå...:-)

Nu när gräset tagit sig ordentligt kommer vi även att inhandla en liten hjälpreda i trädgården i form av en gräsklipparrobot. 
Vår gräsmatta är enorm och vi har dessutom en del mossa i den på sina ställen som jag hört att man blir av med om hjälpredan fungerar och gör sitt jobb som den ska vill säga...;-)


Over and out för denna gång!

Ha det så fint,
Ann

            


Inga kommentarer: