söndag 28 juni 2015

En walk in clostet är äntligen klar...
På den gamla vinden där saltat kött och annan mat förvarades i stora kar förr har vi nu äntligen gjort klart vår walk in closet.
Vinden är idag övervåningen här på gården så garderoben ligger alltså intill vårt sovrum. En ny vind byggdes på efter att övervåningen stod klar. Huset som byggdes 1845 hade alltså en våning plus en vind men har byggts till och byggts ut genom åren.

Vinden när vi brutit alla golv 2013

När vi köpte gården 2009 rev vi ner allt invändigt i alla vrår...Vi tapetserade väggarna med en randig tapet för att få lite "höjdkänsla" i det lilla rummet och målade det gamla ursprungliga golvet i en ljusgrå färg. Det vittnade om saltkaren som stått här eftersom det fanns ringar kvar på golvet. Vi vet ju om att det faktiskt var ett matförvaringsrum genom memoarerna som finns om huset. Enkla små spotlights monterades på väggen och en ruffig upphängning från Granit som matchar de grova golven passade så fint här.
Den gamla slitna korgstolen passade fint och fungerar mer som dekoration härinne. Men visst känns det bra att kunna ställa in korgen med den rena tvätten för att sitta här och vika in den när lusten faller på...
Byråerna från Ikea fick en mycket lyxigare look med snygga beslag i skinn från Stilbeslag 


Hattaskarna från Granit passar fint för all småförvaring och den gamla trasmattan känns somrig och skön under barfotafötterna nu.

Äntligen har vi en rymlig och väldigt användbar walk in closet med plats för omklädning, vikning av tvätt och strykning bland annat. Nu fattas bara skohyllan och gärna en liten spegel så är den komplett!

Jag är väldigt nöjd och jag älskar det enkla i detta gamla lilla vindsrum som blivit vår nya walk in closet :-)

Må så fint!
Kram
Ann


2 kommentarer:

Finaste mattan sa...

Snyyyyyyggt!! : )

Paulina och jag sa...

Hej Finaste mattan och tack snälla fina!