söndag 18 december 2016

Ladan är klar utvändigt


Det har gått galet fort med renoveringen/uppbyggnaden av den nya ladan. Portarna kommer att bli svarta men här kommer första bilden utan alla byggställningar och snart är är det dags att börja måla inne och bygga inredningen i ateljén :-)Trappan upp till logen kommer nog att få ett räcke i järn Den ska få samspela med den svarta industriglasväggen som kommer vara till höger om toalettdörren, och bilda en hall här i entrén med full insyn till ateljén.
Vi ska även lasera trappan i en gråton.Eftersom vi vill skapa en "ladakänsla" i lite ruffigare stil så ville vi ha innedörrar som känns autentiska för miljön. Så vår duktige snickare Peter tillverkade dörrar där han har använt två råspontskivor som han satte ihop och så blev det en klassisk Z dörr. 


Däruppe till vänster ska vi ha tre gamla fönster för att få lite ljusinsläpp i garaget.


Dörrarna ska laseras i samma gråa ton som trappan. Gamla handtag sökes nu till fyra dörrar. Kanske du vet någon som ska göra sig av med några?
Där i hörnet ska köket vara. Vi kommer att använda stockar som ska stå på golvet upp till taket från den gamla ladan i en del av köket.

Här kommer det stora bordet stå där jag kan klippa och screentrycka mina linneprodukter och med det bästa av allt - utsikten bort mot dammen :-)


Den här bilden inspirerar mig mycket,från Ikea. Kalkade väggar. Ruffiga trappan. Enkelheten. Köket i ask ( det skulle vara symboliskt för hos oss växer det mängder med askar. Det blir det här köket eller ett svart kök...tror jag ;-) 
Snart måste jag bestämma mig. Lite läskigt är det allt ;-) Golven kanske får vara kvar som betonggolv men vaxade i hårdvax. Det är även här vi måste tänka ordentligt nu, för om vi behandlar dem går det inte att lägga vad som helst ovanpå senare. Vi har även hittat jättefina laminatgolv som ser väldigt autentiska ut men det lutar åt att betonggolven får vara. 

Ja, det kommer mer framöver men nu kommer julen och då ska vi vila. 

Så fint att du ville läsa.
Kram och må så gott!
Ann
2 kommentarer:

I min smak sa...

Så fint det blir!
God jul!
Susanne

Ann Stenström sa...

Tack snälla Susanne! Det är riktigt spännande nu :-)
God Jul !