torsdag 28 augusti 2014

Ett torsdagsbidrag med DIY...


Fabriken kallar till torsdagstema och idag är det DIY som står på schemat.

Jag har alltid älskat att skapa med mina egna händer. När jag och min syster var tillräckligt gamla för att hantera en symaskin satte mamma oss där för att lära ut sin otroliga talang som yrkessömmerska till oss.

Vi sydde mängder av kläder till oss själva och stickade lusekoftor och annat. När barnen var små hade vi inte så gott om pengar eftersom jag studerade samtidigt så det var väldigt praktiskt att sy lite av barnens kläder ibland.
För tre år sedan gifte sig min äldsta son.
Jag fick äran att sy brudklänningen till min svärdotter.
Det kändes självklart väldigt fint...

 Det går att hålla en lägre budget på något så stort som ett bröllop med tillhörande fest och göra det riktigt fint om man är händig och har möjlighet att göra det mesta själv. Här hjälptes familjen åt att laga all mat tillsammans oxå. 
Det behöver som sagt inte kosta så mycket som man tror.

Kika gärna in för mer inspiration om DIY här.

Ha en riktigt fin dag!
Kram
Ann6 kommentarer:

tina.s sa...

Vilket hedersuppdrag:) jag har sytt klänningar till skolavslutningar och tillhörande fester åt mina tjejer ett par år nu och tycker det är galet kul att sy. Tar mig liksom inte tid till att bara sitta där och kanske skapa något till mig själv tex. Men nu blev jag verkligen sugen!!!

Heja oss;)

Den där Victoria sa...

Åh, så fin klänning. DIY när den är som bäst är när man kan göra så mycket som möjligt själv inför festligheter.

Paulina och jag sa...

Ja det var ett riktigt fint hedersuppdrag Tina :-) Jag har sytt väldigt mycket men när jag själv gifte mig sydde jag inte min egen klänning ( i min släkt är vi skrockfulla, från mormor;-) Men jag sydde däremot de små tärnklänningarna :-))

Kram till dig!

Paulina och jag sa...

Tack snälla Victoria! Javisst är det roligt om man kan :-))
Kram!

Nässelblom och choklad sa...

Klänningen är fantastisk! Vad duktig du är och vilket hedersuppdrag att få sy till sin svärdotter. Visst finns det mycket man kan göra själv, särskilt om man hjälps åt. Synd att det glöms bort mer och mer. Vacker bild (har jag skrivit även på instagram, men den är så snygg!) /Eva

Paulina och jag sa...

Tack vad fint sagt Nässelblom och Choklad <3
Kram till dig!