lördag 16 januari 2016

ขอบคุณมากครับ! Koh Lanta

Idag lämnar vi Koh Lanta.


Vi har tillbringat fyra jättefina dagar här och jag tror även att vi har funnit en favorit utav de tre vackra Thailändska öar vi hittills har besökt under vår långa resa.


Morgonpromenader på stranden innan solen gick upp. Det är så skönt och något vi brukar göra när vi är i huset i Spanien om somrarna.


Vi bodde precis vid Long Beach och stranden här är bred och lång med härligt fin sand även på havsbotten.


Nästa gång ska vi vara ute i god tid och boka en egen bungalow. Nu när vi har rest runt och sett alla olika modeller och läst recensioner om dem. Det är så svårt att veta innan man åker, och trist om man bokar upp två veckor på ett ställe som kanske inte riktigt är som man vill.


Så vi bodde här på Lanta Sand Resort och det är ett jättefint hotell som jag verkligen vill rekommendera.


Varken Anders eller jag är egentligen några riktiga strandmänniskor. Det räcker med några dagar så vill vi göra ett avbrott för något annat som här. Vi hyrde en taxi i sju timmar för att ta oss runt ön, ner till södra spetsen där nationalparken finns och en runda på ca 2 km att vandra på.
Det var en av de svettigaste strapatser vi har varit på för den här dagen var luftfuktigheten extremt hög så det fullkomligt rann utmed armar och ryggen.
Senare på kvällen kom så ett tungt tropiskt skyfall, vilket var välkommet!


Väl framme på stranden vid Sydspetsen på Koh Lanta efter vandringen. Här stod vi i fläktande blåst i säkert en halvtimme för att torka upp lite :-))Underbart skyfall som förlöste en stund i alla fall...Klagar inte! Vi njöt men ni vet, det blir väldigt svettigt emellanåt...


Vi åt en provsmakningsmeny på fem rätter alldeles i närheten av där vi bodde och här vill jag boka in oss nästa vinter. 
Vilken mat!! 
Time For Lime - ägs av en kvinna med norsk/ungersk ursprung och hon har bott på ön i elva år nu. Grundvalen ligger i djurens välbefinnande och hon driver både hemmet för hundar och katter samt restaurangen och uthyrning av 
bungalows. 


På restaurangen kan man även gå matlagningskurser vilket jag hade tänkt göra på Koh Chang men det hanns inte riktigt med där.


Tack Dan för det praktiska kamerastativet!! Här testas det :-))


Så, nu tar vi strax båten över till nästa ö -Phuket som blir vår fjärde och sista ö att besöka under den här resan.
Jag kommer utifrån den att göra en utvärdering grundad på våra gemensamma upplevelser och tackar Koh Lanta så jättemycket för en fantastisk vistelse!

ขอบคุณมากครับ! 🙏
Vi ses förhoppningsvis snart igen!

Kram
Ann

2 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Vilka härliga bilder! Skulle gärna vilja åka till Thailand... Kram

Paulina och jag sa...

Tack fina Hemma på Sjuan!
Det tycker jag du ska göra! Underbart trevliga människor överallt och det är rent och fräscht och fantastiskt god billig mat!
Stor kram till dig!
Ann