lördag 2 januari 2016

Nattåg i Thailand...


När vi bestämde oss för att resa till Thailand bokade vi bara fyra nätter i Bangkok och fyra nätter på ön Koh Chang.

Vi brukar egentligen bara boka de första två el tre dagarna sedan ser vi hur vi känner när vi är på plats. 
Erfarenheten har fått oss att göra så eftersom man inte vet hur man kommer att uppleva området eller hotellet och då är det lite trist att ha bokat en hel vecka på ett ställe som inte känns bra.

Så när vi var i Bangkok bestämde vi oss för att utforska Thailands öar lite, och tog nattåget från Koh Chang till Koh Samui.
Jag måste säga att jag/vi först var skeptiska när vi insåg att vi inte fick en helt egen sovkupé...Skulle vi ligga helt öppet så här?

Men när det var dags att sova fälldes sitsarna ner och det bäddades nytt och fräscht och vips hängdes det upp ett draperi som alla smet in bakom :-))

Den här bilden lånade jag av min son som tog en inne hos sig :-))

Om vi sov? Jodå, inte bästa skönhetssömnen för tåget det rörde sig som gamla tågen hemma för länge sedan. Men vi sov rätt gott trots allt. Fast det rörde sig ca 28 km/tim så det tog ganska precis 12 tim till Surat Than där vi tog buss till färjan och sedan till Samui ca 3 timmar total restid utöver tåget.

Dvs om vi hade blivit upphämtade som lovat vid tågstationen...
Ingen stod och väntade med en skylt så vi blev 3 timmar försenade till Samui där vår bil med chaufför tålmodigt stod kvar och väntade in oss.


Bild från färjan till Koh Samui.

Nu är vi här och nyåret blev jättefint!Vi tände våra Khom Loys och tänkte på våra nära och kära som inte finns med oss längre. Jag tror att alla tänkte på offren som gick bort i den hemska tsunamin 2004 som finns kvar i minnet hos oss alla. Många Thailändare har pratat med oss om detta och hur många som vågen tog med sig.......


Vi stannar kvar några dagar till här på Samui, sedan blir det dags att resa igen...

Men mer om det i nästa inlägg :-)

Solig kram från mig!
Ann

Inga kommentarer: