tisdag 29 mars 2016

BadrummetJag har fått många frågor om vårt badrum som vi har valt att klä in med pärlspont och tapetsera med vanliga papperstapeter och om hur vi har våtspärrat väggarna.

Vi har inte våtspärrat väggarna alls, mer än i duschdelen...se vidare...

Vi hade lite huvudbry om var badrummet skulle få ligga, eftersom det aldrig har funnits något alls i huset. Så vi valde helt enkelt att lägga det i det gamla köket på övervåningen. Detta kändes mest naturligt och här fick vi visserligen ett enormt badrum men då även med plats för badkar, bastu och dusch.

Huset är byggt av timmer och har alltid andats med sedvanligt lerklining och naturlig isolering. Vi har valt linisolering idag och cellulosafiber i golven allt för att huset ska få fortsätta att andas naturligt. Eftersom det är så stort ( hela 25kvm!)och har två dörröppningar så blir det aldrig riktigt fuktigt och tätt här inne. Men vi har självklart en takfläkt som går igång när vi duschar.

Här kommer lite bilder på hur det såg ut när vi köpte huset.

2009

Svärfar som ägde huset innan oss började en gång med badrum här på 1970-talet men det avstannadeDet runda fönstret till höger satte vi in i bastun för att få dagsljus därinne. Se bilder nedan...

2009 gamla spisen till höger...där har vi tvättmaskin nu

Nu 2016

Här har vi däremot kaklat duschdelen och för säkerhets skull en kabin. Tror inte det hade behövts egentligen men nu är den här.
Bastun ligger i det högra hörnet om duschen.


I bastun satte vi in ett runt fönster för att få in lite ljus ( det ni såg på bilden längre upp...)

Då...2009

Nu år 2016
Vi badar mer sällan men visst händer det. Det är oftast våra barnbarn som badar här men det blir aldrig riktigt så vilt och plaskigt...


Det oerhört vackra Viktorianska klinkergolvet har vi köpt i Göteborg hos Mattias på AcornandLilac där vi fick bästa servicen och som med sin lyhördhet och kunskap förstod vad vi ville ha för stil i huset.
Det vackra badkaret med  tassar är köpt på Crystal bad där vi också fick bästa servicen. Jag letade länge efter ett gammalt badkar att renovera men de väger ton och slutsumman skulle bli densamma som ett nytt så vi är väldigt nöjda med detta. Det är tillverkat i en unik blandning av vulkanisk kalksten och plast som tillsammans gör att badkaret är otroligt slitstarkt ska hålla i evigheter.
Tapeterna kommer från Colefax and Fowler och pärlsponten bad vi våra snickare att ta fram i samma bredd som det gamla i hallen och köket. Vi har målat det i Ottossons ljusgrå linoljefärg.
Tvättkorgen är köpt på Afroart 

Rottingfåtöljen är från Ikea
Jag känner mig väldigt nöjd med att vi till slut bestämde att badrummet skulle få sin plats på övervåningen och inte därnere i kammaren som vi pratade om ett tag.

Här uppe blir det vår privata del som inte alla behöver använda, eftersom vi har en toalett på nedervåningen också.

Att det är stort som ett dansgolv är ju ett extra plus och det kommer nog in en annan lite mer vilstol här som man kan sitta och pusta ut i mellan bastusvängarna.
Förändring gillar vi ju. Ingenting blir någonsin riktigt klart ;-)


 Du vet väl om att jag hjälper dig med styling och frågor gällande inredning?
Har du frågor och behöver hjälp är du välkommen att maila mig på ann.h.stenstrom@gmail.com

Tack för att du kikar in hos mig!
Kram
Ann
2 kommentarer:

systerulrika sa...

Du får väldigt gärna komma hit och ge mig lite tips haha...har noll koll! �� Vi måste försöka ses snart så Vidde får träffa någon av sina systrar! �� Kraam Ulrika ❤️

Ann Stenström sa...

Hej Urika! Men det är klart vi ska ses! Vi måste bara lyfta våra lurar och sätta ett datum. Kram och så fint att du kikade in här!
/ Ann