fredag 27 juni 2014

Liten tillbakablick... Godmorgon fredag!

 Jag tänker blicka tillbaka lite tillsammans med er och visa bilder på vårt kök, före och efter renoveringen.En del av er har säkert sett detta redan men för er nya kanske det kan vara roligt att se.

Egentligen skulle jag ju lägga ut bilder på hur det såg ut före renoveringen,
men idag gör jag tvärtom.
Jag börjar med hur det ser ut nu 5 år efter renoveringen...
Det du ser rakt fram till höger är tornet/entrén.
Rakt fram är lilla kammaren...

Vi byggde upp en gammal spismiljö och flyttade vedspisen från originalköket hit istället eftersom det fanns en spiskåpa sedan tidigare här. Detta för att återskapa det riktigt gammaldags köket.
 Vi har även vridit upp hela köket med diskbänk mot trädgården istället och även satt in en helt ny gasspis. Detta innebar att vi var tvungna att offra skafferiet för att få bästa möjliga arbetsyta.
Vårt kök har inte många hela väggar eftersom det finns tre dörröppningar och tre fönster...

  Här kommer nu bilderna före renoveringen och då vi tog över huset 2009
 Både bilden ovan och nedan är samma vägg...här har vi nu en sittbänk istället...Samma vy som första bilden med trapphuset rakt fram...Eftersom huset är gammalt (1845) med timrade väggar som alltid har fått andas så har vi varit väldigt noggranna i våra val av material vid renoveringen.Vi har läst massor av böcker om just byggnadsvård och utifrån det valt material som ger huset möjlighet att fortsätta andas rätt. Därför känns det så bra att veta att linullisoleringen i väggarna och cellulosaisoleringen i golven vi valde hjälper just huset med det
 
Vi har verkligen vänt upp och ner på hela huset. Vi rev ur varenda golv för att se hur det såg ut undertill och idag blir jag alldeles matt och riktigt stolt över att titta på bilderna vi tagit under resans gång.
Det är väldigt roligt att kunna blicka tillbaka så här!

Önskar dig nu en riktigt härlig fredag!

Kramen!
Ann2 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Wow vilken förändring! Supersnyggt kök ni har fått och vilken fin spis, kram Suss

Paulina och jag sa...

Hej Suss! Tack:-) Ja det är en stor förändring!
Kram!
Ann