söndag 13 juli 2014

Byalagsfest och grannsamverkan...

Dags för byalagsfest !


Igår kväll packade vi cykelkorgen full av godsaker för att ta oss till den årliga byalagsfesten. Som tur var hade vi fint väder även den här kvällen!

Den här traditionen startades för elva år sedan och det är gårdarna runt om i byn som turas om att hålla i festen. Då är det lekar samt medhavd matsäck i form av grillmat som är i fokus och värdparet som består av två gårdar står för kaffe och tårta till efterrätt.

Den här fina traditionen tycker jag mycket om. Det är ett bra sätt att lära känna varandra i grannsamverkan så vi känner oss trygga och håller koll på vad som händer runtomkring och om man behöver hjälp någon gång.

Vi har ju kommit in mycket senare i gänget så det här var vår tredje gång som vi var med, men istället för att ta över stafettpinnen för att hålla i den årliga byalagsfesten har vi skapat en ny tradition med start förra året då vi bjöd in alla gårdar på glögg i december.
Detta innebär att alla i byn har en stående inbjudan och vi grannar får ett tillfälle till att ses på under året i festligare sammanhang...
 
 Nu ska jag ut och plantera vårt alldeles egna första äppelträd...

Kram
AnnInga kommentarer: