Det blev 6 liter färdig äppelmust på egna äpplen från trädgården
Som smakar alldeles ljuvligt gott...
Enkelt att skala med en äppelsvarv som även kärnar ur äpplena. Skiva ner dem till små bitar (beroende på hur stor öppning din behållare har...)Jag valde min damejeanne.Häll på vatten blandat med vinsyra och natriumbensoat.
Låt stå i 5 dygn men skaka om emellanåt...
Sila av musten och ge den ett hastigt uppkok med den mängd socker du önskar. Jag valde väldigt lite,mest för att få bort lite beskhet...
Drick och njut av din hemmagjorda must!
Vi valde att dricka vår på glasverandan...
Ha det fint,
Kram
Ann
3 kommentarer:
Verkar jättegott!!! Kanske något för våra skruttiga äpplen...
Kram!
Mittlifjennyaberg.blogspot.se
Ja du måste prova Jenny :-))
Lycka till! Kram
Ann
Vad god äppeldrycken ser ut. Vad kul att göra egen sådan. Bilderna är så fina! /Eva
Skicka en kommentar