måndag 19 januari 2015

Detox och utrensning...

Juiceboken har  jag haft i min ägo i flera år men först nu börjat använda den.


Idag startar jag väldigt mjukt och snällt mot kroppen...

Juicerna har jag börjat vänja mig vid och de flesta är riktigt goda. Kanske att rödbetorna tränger igenom lite för mycket i just den här juicen,men ska man rensa så ska man...

Vi har alltså bestämt oss för att köra en detox under nio dagar. Några vänner till oss brukar köra detox ett par gånger/år och nu ville vi prova. 

Varken jag eller min man har någonsin provat varken fasta eller detox.
Men med den här varianten ska vi alltså "bara" utesluta alla mejeri och mjölprodukter samt kött
( inte så svårt för vi äter mycket fisk, kyckling och grönsaker hemma , till mannens stora förtret eftersom han älskar kött ) och så ska ju självklart KAFFET bort!! Det kommer att bli svårt...
Nu är jag ingen kaffedrickare av stora mått men två rejäla koppar (ibland tre) om dagen blir det i alla fall och då är det ju frukostkoppen som är den bästa koppen på dagen!

Varför provar vi nu detta då?
Jo, en av anledningarna är att jag är en sådan där människa som lider av migrän. Jag har alltid haft migrän så länge jag kan minnas. Jag har provat det mesta men migränen har liksom blivit en del av mig, en del jag på något vis har vant mig vid att leva med. En annan anledning är min känsliga mage och jag tror ju att dessa två har ett samband helt klart. 
Jag har redan övergått nästan helt till mjölfrii kost och märker en väsentlig skillnad. 

Men nu så ska jag prova något helt nytt. Först avgifta kroppen lite, sedan fortsätta ta bort och lägga till sådant som kanske kan hjälpa mig att mildra och i vissa fall förhoppningsvis stoppa migränanfallen att komma så ofta...

Mannen ställer upp för att det blir lättast så med tanke på maten.
Men han är oxå av den där envisa sorten så jag är övertygad om att vi kommer att klara detta tillsammans. Det kommer ju att göra även honom gott.

Återkommer och berättar om hur det går!

Ha en riktigt fin dag!
Kram
Ann

6 kommentarer:

Fruvardag sa...

Låter som en bra idé. Det borde vi också prova på. Fast precis som din man, så har även jag en här hemma som älskar kött och jag vet inte om jag skulle kunna få med honom;) på något sådant. Fast jag är riktigt sugen, blir lite som en rensning inför våren. Kram

Paulina och jag sa...

Hej Gabriela vännen! Ja det är spännande och känns fräscht inför våren. Lika bra att ta det nu när man fortfarande är mycket inomhus ;-))
Stor kram!

anneliesblomsterochbakverk sa...

Ska bli spännande att följa. Har som sagt planerat in en egen detox om ett par veckor och funderar lite kring upplägget. Trist att höra om din migrän. Har du förresten provat migränyoga? Finns en fantastisk bok med samma namn (författare Per Söder) som jag varmt kan rekommendera om du vill prova nya vägar. Kram.

Paulina och jag sa...

Hej Annelie! Ja det är faktiskt spännande. Första förmiddagen avklarad utan kaffe och än så länge går det bra :-))
Tack snälla för tipset om boken, den ska jag kika närmare på!
Kram!

Pia Gustafsson sa...

Jag kör på samma linje, spännande och nyttigt tror jag, Kraaam Pia

Paulina och jag sa...

men så härligt då får varandra vi stämma av med varandra när vi har slutfört detoxen Pia :-))
Kraaam!