onsdag 20 april 2016

Altanen


När vi byggde altanen för två somrar sedan ville vi att materialet skulle passa både miljön och huset så vi valde det mest miljövänliga som fanns - Organowood. Bilden är från sommaren 2014 då vi första gången använde den under de långa och många soldagar fick vi användning av den, för vilken fantastisk sommar det var!

Den har "åldrats"vackert och blivit ljusgrå precis som vi ville att den skulle bli och den passar fint till ett så här pass gammalt hus.

En säsong senare dvs förra sommaren hade den dock börjat att "fjälla" , eller ja, den "ludda" av sig...

Sommaren 2015

Så vi kontaktade företaget som förklarade att materialet var så nytt för dem att de egentligen inte visste hur det skulle behandlas ännu. En ångtvättbil kom och ångade av allt löst träull och en vätska skulle läggas på för att hålla ett skydd över vintern.
Men vätskan var så ny och plötsligt tog den slut.

Så altanen stod ångtvättad och klar med öppna porer och det hela blev plus, minus och noll...


Så nu har jag ringt och tjatat om att få en ny ångtvätt och behandling så fort gradantalet ute håller sig på en nivå av minst 10 plusgrader för snart vill jag börja plocka fram utemöblerna...

Vi håller tummarna att det kommer bli bra den här gången, men det vet vi alltså inte förrän säsong nummer tre, dvs år 2017. Om inte så blir det en altan i lärkträ istället...

Har du erfarenhet av detta material får du gärna lämna en kommentar här eller maila mig :-)

Må fint och kram!
AnnInga kommentarer: